Saç Mezoterapisi
Hem kadın hem de erkeklerin ortak sorunları arasında yer alan saç dökülmesi, son yıllarda geliştirilen birçok tedavi yöntemi ile artık sorun olmaktan çıkıyor. Saç mezoterapisi de bu yöntemlerden biri olarak karşınıza çıkmaktadır.
Saç Mezoterapisi Nedir? Nasıl Yapılır?
Saç mezoterapisi, saçın ve saç derisinin ihtiyaç duymuş olduğu mineral, vitamin, aminoasit, yüzey genişleticiler ve bazı keratolitik ajanların saç derisine enjekte edilmesi ile gerçekleşen bir işlemdir.
Saç mezoterapisinde tam 6 aşama bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;
Termoterapi
Ozonlaşmış sıcak su buharı ile hastanın saç derisi 15 dakika kadar bekletilmektedir. Bu işlem saç derisinin yumuşamasını ve verilen ilaçların deriye çok daha kolay nüfuz etmesini sağlamaktadır.
NPG
Saç mezoterapisi tabancasının ucuna 4 mm uzunluğundaki mezoterapi iğnesi takılmakta ve hastanın saç derisine ilaç vermeden 300’e yakın iğne yapılmaktadır. Bu işlem yaklaşık 3 dakika sürmektedir ve saçlı derideki atık kanın dışarı atılması sağlanmaktadır.
MIC
3 dakika süren bu işlemde bu defa tabancanın ucuna 6 mm uzunluğunda iğne takılmakta ve saç derisi için özel olarak hazırlanmış olan ilaçlı karışım saç derisi altına enjekte edilmektedir.
Yıkama
Bu aşamada saç derisi özel solüsyon ile yıkanıp kurutulmaktadır.
A.S Kür Uygulaması
Saç nemliyken özel bir kür uygulanmakta ve bu kür açık olan iğne deliklerinden içeri nüfuz etmektedir. Yaraların iyileşmesini hızlandıran bu kür, anestezik etkiye sahip olduğundan, işlemden sonra oluşabilecek ağrıları da azaltmaktadır.
Fahrenheit Yağ Kürü Uygulaması
Bu yağ kürü, uygulama alanı üzerinde bir bariyer oluşturur ve saç derisini 6 saate kadar korur.
Saç Güçlendirme, Dökülmeyi Durdurma
Saç mezoterapisi, saçı güçlendirme ve dökülmeyi durdurma amaçlı yapılır.
Saç mezoterapisinin uygulama amaçlarının başında saç dökülmesini yavaşlatmak ve durdurmak gelmektedir. Bununla birlikte saç mezoterapisi saç köklerini güçlendirmekte, uyuyan saç köklerini uyandırarak bu köklerin saç olarak deri üzerine çıkmasını sağlamakta, işlem görmüş ve aşırı derecede yıpranmış olan saçları yeniden yapılandırmakta, saçlara parlaklık ve sağlıklı bir görünüm kazandırmaktadır.
Saç Mezoterapisi Kimlerde İşe Yarar?
Saç mezoterapisi saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerde, ailesinde ciddi saç kayıpları olan kişilerde, hamilelik döneminde ciddi saç kaybı olan kadınlarda, saç ekimi sonrasında var olan saçlarını korumak isteyen kişilerde, strese bağlı olarak ani saç kayıpları yaşamış olan kişilerde, kuaförde yapılan saç boyama işlemlerinde saçlarında yanıklar olan kişilerde ve daha birçok insanda kolaylıkla uygulanabilmektedir.
Tüm bunların yanı sıra saçlarında kırıklar oluşan, saçları cansız ve mat bir hal alan, kemoterapi sonrası yeniden saç oluşumunu hızlandırmak isteyen ve saçları erken uzamayan kişilerde de bu işlem uygulanabilmektedir. Kalp hastaları, kan sulandırıcı ilaç alan kişiler, hamileler ve kan pıhtılaşma sorunu olan kişiler, bu işlem için uygun bireyler değildir.
Saça mezoterapi işleminde risk var mıdır?
Saç mezoterapi uygulamasında saçın gereksinim duyduğu bileşenler enjekte edilir.
Saç mezoterapisi, uygulaması riskli olan bir tedavi yöntemi değildir. Saç derisine ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin enjekte edilmesi ile ortaya çıkan bu yöntem, risk taşıyan veya yan etkiler yaratan bir uygulama değildir. Uygulama sonrası bu bölgede kabuklanmalar ve benzeri etkiler görülmesi normaldir.
Saçlara mezoterapisi uygulaması acı veriyor mu?
Saç mezoterapisi esnasında saçlı deriye özel bir işlem yapılmaktadır. Bu sayede acı hissi en alt seviyeye düşürülmekte, bazı kişilerde ise hiçbir acı yaşanmamaktadır.
Saç Mezoterapisi kaç seans yaptırmalıyım?
Saç mezoterapisinin seansları, kişinin ihtiyacına göre şekillenmektedir. Aşırı saç dökülmesi olan kişilerde ve saçları cansız olan kişilerde uygulama seansları farklı olacaktır. Ciddi vakalarda ayda 4 ile 8 seans arasında uygulama yapılmaktadır. Ancak normalde haftada bir ya da ayda 2 seans yeterli olmaktadır.
Saça mezoterapi işlemi etkili mi?
Bu yöntemi kullanan birçok kişide ikinci seanstan itibaren olumlu etkiler görülmeye başlanmaktadır. Ancak belirgin sonuçlar için 4. seanstan sonrasını beklemek daha sağlıklı olacaktır.
DOKTORUNUZA SORUN