İçerik
• Dexpanthenol 100 mg
• Pyridoxin 100 mg
• Zinc 70 mg
• Biotin 5 mg
Profilaktik Doz ve Seans Sayısı
• 7 günlük aralıklarla, 4-6 seans önerilir
Yaygın Endikasyonlar
• Saç ve tırnakları güçlendirir
• Yağ asitlerinin sentezinde önemlidir, propionat oksidasyonunda etkin rol oynar
• Saç dökülmesini engelleyerek uzamasını destekler
• Saç ve tırnak kalitesini arttırır.
• Sedef ve egzama tedavilerinde etkin rol oynar
• Saç ekim tedavilerinde uygulama sonrası saç köklerini besler ve ekim sonrasındaki şok dökülmelerin
önüne geçer
Uygulama önerileri
• Uygulamadan önce kafein içeren ürünler tüketilmemelidir.(Mide bulantısı baş ağrısı yapabilir.)
• Saç Ekim tedavilerinde ve Saç mezoterapisi tedavilerinde saç ekiminden önce ve sonra destekleyici
olarak kullanılması önerilmektedir
• Uygulama sırasında ürün hacmi kadar su tüketilmelidir.(Örneğin ;250 ml SF içerisinde Hair and Nail
Coctail uygulanırken 0,25 lt su tüketilmelidir.)
• Akış/Uygulama hızı: 35-40 dk aralığında olması gerekir
Yan etkileri
• Önerilen akış hızında uygulandığında bildirilen herhangi bir yan etkisi yoktur
Saklama koşulları
• Oda sıcaklığında ışık görmeyen bir alanda saklanması yeterlidir. Ürünler buzdolabında
saklandığında oda sıcaklığında uygulama öncesi (60dk önce) çıkartılıp oda sıcaklığında
uygulanmalı yada vücut sıcaklığına yakın bir sıcaklıkta önerilen hızda uygulanmalıdır.
(Soğuk ürün hücrelerde hemolize sebep olabilir.) Ürünler birbirine kesinlikle karıştırılmamalıdır.
En az 30 dk arayla farklı ürün verilebilir.
Trumbo PR. Pantothenic acid. In: Shils ME, Shike M, Ross AC, Caballero B, Cousins Rf, eds. Modern
Nutrition in Health and Disease. 10th ed. Philadelphia:
Lippincott Williams & Wilkins; 2006:462-469.
Documenta Geigy, Sdentific Tables, Ardsley, New Yort 1976
Food and Nutrition Board,Institute of Medicine.Biotin.Dietary Reference Intakes:Thiamin,
Riboflavin,Niacin,Vitamin b6,Vitamin b12,Pantothenic Acid,Biotin,and Choline. Washington D.C:
National Academy Press;1998:374-389
Mock DM. Biotin In. Shils ME,Olson JA,Shike M,Ross AC,eds.Modern Nutrition in Health and Disease.9
th ed. Baltimore:Lippincott Williams Wilkins;1999:459-466
DOKTORUNUZA SORUN